söndag 12 december 2010

Tiden springer fram

Första helgen i december var det julmarknad på Sågudden. Det är så mysigt där och vi hade en härlig stund där. Största anledningen att vi gick dit var för att pappa/morfar skulle vara soldat i soldattorpet. Han var sååå stilig i uniform med blanka putsade knappar. Tog några tjusiga kort på honom men har inte frågat om jag får lägga ut dem.

Men här är i alla fall två bilder från soldattorpet. Det ena är från lilla rummet som nog var lite av ett kök. Sedan bild från "vardagsrummet". Julpyntat och fint med gran. Skåpet är också riktigt fint.
Nedan är foto från rökeriet. Luktade så gott där inne och stora brasan var tänd.


Sedan gick vi en tur i stora huset. Det var uppdukat ett julgottebord i herrgårdsmiljö från sekelskiftet 1900. Mysigt, mysigt. Och en härlig julgran med enbart halmdekorationer. Kommer inte ihåg vilket år det var vanligast.
Det var så kul att gå runt och kika. Barnen tyckte det var roligast att rulla runt i snön.
Nu håller jag som bäst på med att julpynta. Tjejernas rum är klara och köksbänken. Resten har jag kvar att fixa nu under veckan. En riktigt upptagen vecka som går i Lucias tecken. Båda tjejerna har luciatåg, på jobbet är det luciatåg och så ska det bytas julklappar med jobbarkompisarna. Varje kväll är bokad den här veckan men det ska allt gå. Har en långledighet att se fram emot i jul....11 dagar ledig i streck. Fattar ni vad underbart. Ska ladda batterier förfullt och bara ha det skönt med familjen.
Sovmorgon, förmiddagar iklädd pyjamas, filmmys med popcorn, pulkaåkning....ja hur mycket härliga saker som helst.
Ha en go kväll....
Kram Malin

3 kommentarer:

Om mig... sa...

men du mamma o pappaska åka med släp från arvika med en soffa till oss så köper du allt för 5000 så kan vi lösa det genom att de tar med det till arvika. Behöver veta rätt snart. De är i thailand nu men kommer hem om ca 2 veckor och vi kn ordna det så om du vill då får du ju det till dörren =)

Anna sa...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

成人漫畫亂倫聊天室 sa...

好聊慾成人影片換妻俱樂部
奶子研究所
電話交友聊天室
小說漫畫
博弈網站
美女寫真
言情小說
台灣線上賭博
德州撲克牌遊戲下載