söndag 28 september 2008

Dags att plita ner några ord kanske........

Blir lite bloggsegt just nu.
Har miljoner saker på gång här hemma och vi har redan börjat. Det är "operation ommöblering" som satt igång......igen om man frågar maken. Så senaste veckorna har vi sålt undan lite möbler och införskaffat lite nya. Blev en ny hörnsoffa i vardagsrummet bla. Sedan har vi spacklat och målat en vägg inne i lilla sovrummet och flyttat in stortjejen där. Nu fattas bara skrivbordet....som morfar ska måla vitt först.....och sedan lite krokar och spegel och sådant som unga damer behöver.

Sedan ska lilltjejen få omgjort. Fast hon ska bara få en ny dagbädds säng och stortösens sminkbord och det obligatoriska lull lullandet.

Så är ju då det stora sovrummet tomt där uppe.....eller halvtomt. Dit får datorn flytta och sedan allt vårt scrap och kortmakeri pyssel. Det ska in ett gammalt köksbord med stolar som ska användas till pyssel.

Verandan väntar på sitt staket...som är beställt. Så innan vintern kommer så har vi en helt färdig veranda. Bara målning kvar att göra sedan någon gång......

Så jag har att mockla med..... Får se om det kommer bildbevis så småningom. Ha det gott alla i det härliga höstvädret...............

tisdag 9 september 2008

Back again let the show begin....

Ska vi se om blogglusten sakta återvänder.... Vem vet...kanske.

Är i alla fall tillbaka i kalla, ruggiga Sverige efter en otroligt varm vecka i Side, Turkiet. Det är ett sjå att resa med barn...även om mina är "stora" på 4 och 7 år. Fattar inte alla de med småsmå barn som orkar göra det här.

Men de trivdes som bara den med att bada och bada och bada. Det var härligt att se när den stora tjejen kastade armpuffarna och tog sig fram utan...med huvudet över ytan. Så nu ska vi öva i stora bassängen här hemma.

Lill darlingen behöll puffarna på men vågade sig ut i djupa polen där hon bedrev en sorts katt/hund sim....såg för härligt ut och minnet och synen är undanstoppad i hjärtevrån.

Havet var inte lungt en sekund så vi fick gunga på härliga vågor varenda dag.

Helt klart superkul men sååå härligt att vara hemma igen. Nästa gång reser vi nog ensamma min mor och jag och tar oss en riktig latvecka.



Överraskningen när vi kom hem var att hela verandagolvet var skruvat och klart. Så nu har vi härliga 35 kvadratmeter golv att dansa på. Blir värsta grillfesterna nästa år. Av de 35 så blir ca 28 under tak....härligt. Så nu ska taket upp och det är nog klart inom några 3-4 veckor skulle jag tro.



Sedan har vi sålt undan lite här hemma. Slängde iväg en annons på blocket så nu är vi utan 2 soffor, en garderob, en barnsäng och ev våra egna sängmadrasser. Så på lördag blir det Ikea för att köpa Ektorps hörnsoffa....tror vi. Sedan lite Billy bokhyllor med dörrar och annat smått och gott. Ny tv-bänk är inköpt....Jysks Annika tv-bänk blev det...inte allra bästa kvalité men den duger och kostade hälften så mycket som den jag ville ha på Ikea.



Ska försöka få stund för att lägga in lite nya kort från kameran så ni får se lite bilder också...



Men nu väntar sängen för klockan ringer 05.30 imorgon igen...kram