fredag 27 juni 2008

Faster säger hej!!

En liten kort notis om att på tisdagskvällen dök den lilla Prinsessan upp!! Så nu är jag faster till en härlig kille på 2 år och en liten prinsessa (3:e sötast i världen) som är 3 dagar gammal snart.
Vi kastade oss i bilen på onsdag efter jobbet och åkte iväg för att se henne. Mina flickor (som är de 2 sötaste) var överlyckliga, att de sedan fick hålla i underverket var ju toppen!
Gissa vem som köpte massa tjejkläder i rosa nu då........
Tyvärr har jag inte riktigt tid med er den här helgen. Vindskivor och plåtar ska bytas, fönster ska målas och huset ska städas.
Sedan jobbar jag 3 dagar till och så SEMESTER!!! Grattis till er som redan har semester. *tänker lite på L och P*
1 vecka uppe i Dalarna med utgång Mora ska vi hinna med. Lite Dalhalla och Rhapsody in Rock, Tomteland och Sommarland ska det bli. Någon Dalakulla som tittar in får gärna tipsa om annat. Jo Nusnäs och dalahästmålning och loppisen Tullavippan ska vi hinna med också.
Sköt om er så ska jag se om jag kan få till foton på de där korten jag gjort.
KRAM

måndag 23 juni 2008

Tiden går ut idag......

Så förhoppningsvis blir jag faster inom en snar framtid. Bror nr 1 ska ha barn nr 2. Vi hoppas på en liten prinsesskusin men en prins är precis lika bra.
Hann aldrig fota mina kort igår så tyvärr får ni vänta liiiite längre.
Har precis målat över alla vindskivorna nu så jag är lite kletig...fast inte allt för mycket.
Ska gå och ta hand om en vådligt grinande liten tös. Hon har som nöje att dunka in med huvudet i en spegeldörr till en garderob. Nu har ju spegeln börjat lossna så vi har skruvat fast den några gånger. Idag hände samma visa. Så hon åkte upp på andra våningen. Just nu sitter hon grinandes i trappen och tjuter att hon inte vill vara uppe och att hon är en snäll tjej. Suck!!
Så dagens post blir kort. Imorgon har jag återigen en ledig dag. Hoppas den blir bättre än den förra....
Vi hörs.....kram

söndag 22 juni 2008

Målat och donat.....

Så var ännu en vecka till ända. Städningen som jag skulle göra i dag uteblev till stor del. Vi håller nämligen på att förbereder för veranda-bygge. Så innan vi ska köra igång med gjutning så ska vi hyra skylift och byta vindskivor. Passar på att byta plåten också + att vi ska måla fönsterfoder. Så idag har jag grundat vindskivor.
Men nu drar regnet in igen så städa ska jag...fast det blir pysselrummet i stället. Där ska organiseras bättre. Så småning om ska 2 jysk bokhyllor målas + en köpmandisk. Allt det ska få bli vitt. Tror jag ska måla det gamla köksbordet + stolarna i vitt och ha där med. Men det blir lite senare....Prio 1 är verandan, sedan sovrum, datarum, kök, pysselrum, badrum....tja listan är oändlig!!!!
Men in med några foton va........


Den här tavlan har min farfar målat. Tyvärr avled han hösten -72 så jag har inga minnen av honom. Men jag har lyckats samla på mig lite tavlor. Hittat på auktioner och några från mor och far. Gillar de här naturmotiven som han gör.



Sedan har vi den ena av de 3 gallertallrikarna med fruktmotiv. Tycker om dem. Hmm tror de är hemifrån mor och far. När de sålde huset fick de inte plats med alla saker på nya stället. Så de här fick jag.



Här har vi ett hÄnglar kort som jag gjorde på en träff i höstas. hÄnglar är nog mina favvis stämplar. De blir bara mer och mer underbara för varje klubbpaket som Marie släpper.


Så ett litet prinsess grattis som jag också gjorde i höstas. Basic Grey papper som jag verkligen gillar. Tycker mycket om rosa i fall ni undrar.

Hoppas ni har en trevlig söndag och vilar upp er inför en ny jobb vecka. Ni som har semester:GRATTIS till den och ha så skönt.

Vi hörs...............

lördag 21 juni 2008

Midsommarskojsigheter

Midsommarafton är då över och vi har hamnat en lång bit in på midsommardagen. Regnet har börjat ösa ner och det är sååå grått och mulet.
Men över till gårdagen................
Vi tillbringade den med goda vänner på andra sidan stan. 14.00 landade vi i Solvik för att umgås, äta gott och ha det skoj. En midsommarstång tejpades!!! ihop av björkris och blommor. Efter 2 danser tröttnade barnen så vi körde en raket och sedan var det bra. Dags för lite god mat när klockan närmade sig 18-snåret. Grillat, färskpotatis, friterade potatisklyftor, sallad och gott att dricka. Massor av prat, prat och skvaller, våldsgästades av några grannar tills 23. Vid den tiden sov 2 av 4 barn. Slängde i ett fråge-Buzz i PS2 och dags för lite vuxenspel. Det var helt klart sk*t skoj. Innan vi var klara var klockan 00.30 så det var bara att slänga de sista 2 tappra vakna barnen i säng.
Sedan satt vi ute i nya inglasade verandan med levande ljus och pratade ännu mera skit om allt och alla. 02.30 började det ljusna så fint ute och det var dags för oss att krypa till kojs. Lite god sömn fick vi allt.
Så vi hade en riktigt trevlig midsommar faktiskt....

Nu ska vi bara slöa och slappa resten av dagen. Det känns bäst. Imorgon får vi dra fram dammsugaren, dammtrasan och golvmoppen.
Kanske jag lägger in lite mer foton i datorn....har ju pysslat 7 nya kort i lite mindre format (typ 10x14 cm kort). Jättesöta blev de.
Ha en trevlig fortsättning på helgen.........

torsdag 19 juni 2008

Några av mina fotogenlampor

Den ena av mina bordsfotogen lampor kommer från min älskade farmor. När hon dog så fick jag ta över den här vackra saken. Tar man bort lampdelen kan man även använda den blommiga foten som en vas. Den är nog min absoluta favorit. Så underbart vacker och ett riktigt kärt minne efter min farmor som varit borta i 13 år nu.


Här är den andra av mina bordsfotogen lampor. Den "lånade" jag av mor och far för X antal år sedan och har "glömt" lämna tillbaka den. Den är lite vind och sned men ack så fin.




Den här hängfotogenen är den första jag fick. Det är snart 15 år sedan som mor och far gav mig den i julklapp. Den är så vacker tänd. Har även dragit ner en liten sladd med en päronlampa i så jag kan använda med el också.

Gillar verkligen den sortens lampor. Bara att hälla i lampolja, kolla så veken är ok och sedan tänder man. Blir väldigt mysigt och bra ljus, sedan blir det värme av den också.

onsdag 18 juni 2008

Smakprov







































































Här har ni då lite smakprov på kort som jag pysslat med under våren. De tre översta är några av de sista korten jag gjort här i slutet av maj. Alla motiv är målade med distresser. Har inte riktigt lärt mig än men jag kämpar på.
Sedan är det lite studentkort gjorda som jag glömt fota innan de försvann till sina studenter. Fiskekillen är ett av de tidigare korten jag gjort så lite tycker jag allt att jag har utvecklats.
Tycker ni att korten känns bekanta så har jag ju varit mycket inne på sidorna till Aud, Asamia, Muhren och några till. De inspirerar mig mycket och jag har nog knyckt lite upplägg här och där.

Nu väntar snart Sverige matchen så ni slipper höra mer från mig nu ikväll. I morgon kanske jag lägger upp lite foton på mina favorit fotogenlampor som jag har här hemma.
Jag har 2 bordsfotogen, 1 hängfotogen och 2 st som är omgjorda till elektriska. Jo jag har 3 små sötnosar också som inte vet om de funkar med fotogen i. Gillar verkligen fotogenlampor. Men det var bara en liten parantes just nu.....

Så ha det bra och kul att just DU var inne och läste här. Lämna gärna ett litet avtryck.......

Ha en trevlig fotbollskväll...................Go Zlatan, Go Zlatan

Tidigt uppe...

Gillar inte det där med att börja jobba 06.30. Det är inte någon bra tid. Speciellt inte när du ska väcka två halvt "döa" prinsessor och få upp dem, klä på dem, kamma hår, borsta tänder innan klockan är 06.15. Men vi lyckades i morse igen. Vet inte hur det gick till med när klockan var 06.15 cyklade jag iväg till jobbet och lämnade maken att fixa resten. Dvs ta på dem ytterjackor och komma ihåg väskor och cykelhjälmar.

Själv var jag alldeles ensam och öppnade båda avdelningarna själv idag. Lite trist men det gick. Så hade vi sedan sommarfest med lekar, dans och sång. Lite glass och jordgubbar innan dess också. En lite lätt rörig dag....tror de flesta behöver semester snart!!!!!!

Så nu sitter jag här igen fast jag borde ge ongarna lite att äta. Asch de klarar sig 5 minuter till.
Idag har min kort-manager (maken) sålt ett kort åt mig, delat ut reklamvisitkort och fått en beställning på ett kort. Så duktig han är. Bara han inte tror att han ska få provision på det hela. Så den här månaden har jag lyckats sålt 5 kort.
Det konstiga är dock att man gör massa kort, de blir liggandes för vem ska man sälja till, och när man väl hittar någon som vill köpa så får man separationsångest över att behöva lämna ifrån sig kortet. På ett sätt så är ju korten mina små bebisar......
Tyvärr glömde jag ta kort på de 6 studentkorten jag gjort. Några av dem blev enligt mitt tycke riktigt bra....

Kolla gärna in hos mina favoritbloggar. Det är mycket fint pyssel hos en del där ni!!!!!
Ska försöka lägga in lite mer foton på datorna så jag har något att trycka in här i bloggen snart.

tisdag 17 juni 2008

Lediga dagen "äntligen" över

Kvällen drar in över familjen och barnen har äntligen somnat. Vi har ju då varit lediga idag och haft det mysigt tillsammans. Hur mysigt det nu är att tjatat och gormat åt två tokstollor som bara tjafsat, retats och gnällt. Jo då, jag älskar mina barn mest av allt i hela universum men idag har det varit en jobbig dag. Handla i affären är ju trevligt...men att idag handlat med två racerhulliganer och en kundvagn. Tja på en skala så ligger det nog under 0-strecket ner mot minus sidan. Att den minsta sedan låter som Anki i Anki och Pytte gör inte saken bättre. Jag är såååå trött på det Anki-skrattet så jag nackar den ankan om jag ser henne. Filmerna är härmed bannlysta i vårt hem.
Men de är väl inne i en sådär härlig trotsålder. Synd att det alltid sammanfaller, bådas trotsåldrar alltså. Men snart ska jag smyga upp på deras rum, stoppa om dem täcket ordentligt och ge dem en varsin kyss i pannan. För vad skulle jag göra utan de där två tokiga, underbara prinsessorna?

Imorgon tar vi nya tag med jobb, fritids och förskola. På jobbet har vi sommarfest inför midsommar helgen. Lite dans och jordgubbar. Ser fram emot personalens maräng jordgubbstårta. Den är så smaskig.
Nu ska jag fortsätta öva på lite bilder och annat smått och gott......... sov gott!

Måste prova

*#/§#¤"#% kanske man kan säga....PIA hur fäääääään gör jag di däringa hjärtana???????????? Dä vill säg itte alls.
Nej just det.....frukost till barna var det ju.....
-Kommer strax barna-

Bildbesvär på hög nivå

Vet inte riktigt hur det gick till men ett kort fick jag in i alla fall. Fast det har nog tagit 4-5 försök och ungarna har fortfarande inte fått frukost!!
Här är i alla fall ett smakprov på vad det är för hobby som jag har, och även Blogg-mamman min kortar sig.....
Så nu får det vara bra...barna skriker efter flingor så jag får nog vara lite mamma ett tag nu. Sedan blir det Knytteavslutnings planering.... skönt att det är sista gången, om man nu får säga det.
Ha det gott *vinkar till alla på jobbet*...jag är ledig!!

måndag 16 juni 2008

Jag blir skogstokig på det här redan....

Nu har jag snurrat omkring för att försöka att lära mig något. Men TJI fick jag. Pia. min Pia, var är du när jag behöver dig som bäst. Måste få mig en liten kurs i hur fasen jag gör för att få dit än det ena, än det andra.
Jag har kommit så långt som att jag bytt mall för bloggen....redan. Men jag håller mig till rosa. Det doftar glamour och schlager om den färgen...aningens pion och ros med för den delen.
Hur som helst. Nu sk*ter jag i det här och går och pysslar lite innan CSI.
Du Pia.....vi hörs :-)
*trött bloggare....redan*

Där rök oskulden då.....

Så sitter jag då här och har skaffat mig en blogg. Käre värld vad ska det vara bra för?? Kan du tala om det för mig Pia!!! Det är då min kära arbetskollega som lurat ner mig i vad som kan komma att bli: Blogg Träsket.
Vad ska jag då skriva om??? Tja...det får bli om allt och lite till. Troligen mest om mina trevliga hobbisar....Scrapbooking och Kortmakeri.
Helt underbar hobby att pyssla med.